Licensing consultancy

Software is intellectueel eigendom en daardoor neemt u hiervoor licenties af. Wat is de juiste licentiëringsmethode van de software die u gebruikt? Veel bedrijven zijn zonder te weten incorrect gelicentieerd. Zo komt het vaak voor dat bedrijven meer of minder betalen dan nodig is. Softwareleveranciers vermelden vrijwel altijd in hun licentieovereenkomst dat zij zich het recht voorhouden op reviews en audits.

Reviews en audits zijn processen die veel tijd kosten en afstemming, openheid en vooral begrip van u verlangen. De constateringen van reviews en audits kunnen significante impact hebben op de dagelijkse werkzaamheden. Indien u incorrect gelicentieerd bent, valt dit op te delen in 2 verschillende vormen:

  • Incompliancy; hierbij bent u in het bezit van minder licenties dan u nodig heeft.
  • Overcompliancy; hierbij bent u in bezit van meer licenties dan u nodig heeft.

Bij Xillan geniet u van het voordeel dat u zich over licentiëring geen zorgen hoeft te maken. Bij al onze dienstverleningen en hosted oplossingen zit gedegen licensing inbegrepen. Onze specialistische kennis op dit gebied waarborgt daardoor uw licentiepositie.

Ook biedt Xillan de mogelijkheid om u op locatie bij te staan in audits of licensing cases. Graag komen wij bij u langs om zo uw licentiepositie in kaart te brengen. Wij bieden u hiervoor een vrijblijvend intakegesprek waarin wij uw doelstellingen doornemen en een desbetreffend actieplan opzetten. Op deze wijze bent u altijd verzekerd dat uw groei aansluit bij uw licentiëringen.

Neem contact met ons op via 0320-787701 voor een vrijblijvend gesprek.

Neem nu contact op!