MICROSOFT AZURE

Wat is het?

Microsoft Azure is het Public Cloud Platform van Microsoft dat het bouwen van, inzetten en beheren van applicaties en services faciliteert vanuit een door Microsoft ingericht datacenter. Azure is een ideale oplossing voor omgevingen waar veel flexibiliteit voor benodigd is. Bij Azure wordt er enkel gefactureerd op basis van het daadwerkelijke verbruik.

Hybrid cloud

Omdat Azure een onderneming in staat stelt om via een simpele webportal meer rekenkracht en/of storage in te zetten is een dergelijke oplossing uitermate geschikt om naar uit te wijken indien dit gewenst en/of nodig is. Ook zijn er mogelijkheden voor een hybride cloud oplossing waarmee een deel van de data bij Xillan staat en er een uitwijkmogelijkheid is naar Azure.

Multi Factor Authentication

Ook kunnen we met Azure Multi-Factor Authentication Server uw locatie voorzien van Multi factor Authentication. Enkele diensten die we hiermee kunnen beveiligen zijn VPN’s, Microsoft Active Directory Federation Services, IIS-webtoepassingen, Remote Desktop en andere toepassingen voor externe toegang die RADIUS en LDAP-verificatie nodig hebben. Xillan is uw toegang tot de Microsoft Cloud. Wij helpen u graag met het vormen van een businesscase om toegang te krijgen tot Azure voor uitwijk- of volledige Azure based dienstverlening.

Disaster recovery

Uw omgeving zo inrichten dat u nooit dataverlies heeft? Azure is hiervoor de ideale tool. Met Disaster Recovery naar Azure kunt u al uw Virtuele Machines herstarten vanuit de Microsoft Cloud. Als de lokale problemen weer zijn opgelost zet u de Microsoft Azure omgeving eenvoudig weer uit.

SQL Databases and BI

Een SQL server inrichten kan een prijzige aangelgenheid zijn. SQL wordt namelijk gelicenseerd per core of per server + user. Concreet betekent dit dat een krachtige server al snel een flinke investering wordt. Een cloud based SQL oplossing is daarmee een voordelige oplossing. Ook Microsoft Azure biedt hierin een schaalbare en volledige tussenoplossing.

Meer weten over de Microsoft Azure oplossingen van Xillan of wat Xillan voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@xillan.nl of via 0320-787701.